Älykodin mahdollisuudet

 • Valaistus

  KNX-Works Älykodin käyttöliittymän avulla ohjaat kotisi valaistusta haluamiesi tilanteiden, läsnäolon, kellonaikojen tai vaikkapa kulloinkin vallitsevan vuorokaudenajan mukaisesti mukavasti ja helposti.

  Täydellinen tunnelmavalaistus mukavaan illanviettoon tai kirkkaat valot siivousta varten napin painalluksella. Läsnäolotunnistimien ohjaama kuhunkin vuorokaudenaikaan parhaiten sopiva valaistus esimerkiksi vessoissa ja käytävillä. Kodin kaikkien valojen sammutus kollektiivisesti nukkumaan mennessä tai kotoa lähtiessä.

  Parhaimmillaan kodin valaistuksen värilämpötila voidaan ohjelmoida seuraamaan luonnollisen päivänvalon vuorokausirytmiä, joka on mukautettu auringonvalon rytmiin, voimakkuuteen ja väriin. Näin saavutetaan optimaalisimmat valaistusolosuhteet tukemaan ihmisen sisäistä vuorokausirytmiä.

 • Turvallisuus

  Ole rauhassa. KNX-Works Älykotiin liitettyjen turvajärjestelmien ansiosta tiedät aina, mitä kodissasi ja sen ympäristössä tapahtuu.

  Hälytinjärjestelmä ja kameravalvonta suojaavat omaisuutesi ja pitävät huolta perheesi turvallisuudesta kaikissa olosuhteissa.

  Perinteisille avaimille ei ole tarvetta, kun sähköinen kulunvalvonta huolehtii siitä, että ovet ja portit aukeavat vain määrätyille henkilöille esimerkiksi sormenjäljen tai kulkutunnisteen perusteella.

 • Viihde

  KNX-Works Älykodin avulla ohjaat kotisi viihdejärjestelmää, kuten äänentoistoa tai kotiteatterin toimintaa helposti.

  Leffaillan tullen kutsut kotiteatterin katselukuntoon yhdellä napin painalluksella asettaen valaistuksen sopivaksi, verhot kiinni, valkokankaan esiin sekä videotykin ja äänentoiston päälle.

  Monihuoneäänentoiston ansiosta lempimusiikkisi soi juuri siellä, missä haluat – olitpa sisällä tai ulkona. Parhaimmillaan kotisi jokaisessa huoneessa on mahdollista soittaa kunkin perheenjäsenen valitsemaa eri musiikkia yhtäaikaisesti.

  Lähtiessäsi pois kotoa, voit sammuttaa kaikki kotisi viihdelaitteet kollektiivisesti yhdellä napin painalluksella.

 • Hallinta

  KNX-Works Älykodin hallinta on helppoa, niin paikan päällä kuin etänäkin. Voit hallita kotisi toimintoja perinteisten painikkeiden lisäksi vaikkapa mobiililaitteilla tai älykellolla selkeän käyttöliittymän kautta. KNX-Works Älykoti tottelee myös puheohjausta.

  Toki, nimensä mukaisesti Älykodissa monet asiat tapahtuvat lähes ajatuksen voimalla itsestään, jolloin Sinä voit keskittyä olennaisimpiin asioihin elämässäsi.

  KNX-Works Älykotiin voidaan liittää myös IoT-laitteita, kuten erilaisia kodinkoneita.

  Voit ohjeistaa vaikkapa robotti-imurin siivoamaan talosi ainoastaan silloin, kun et ole itse paikalla tai saada ilmoituksen puhelimeesi kun pakastimen lämpötila nousee äkillisesti.

 • LVI & Energia

  KNX-Works Älykodissa asumismukavuus on viety korkealle tasolle.

  Älykodin käyttöliittymän avulla hallitset ja tarkkailet kotisi lämmitystä, jäähdytystä, ilmanvaihtoa ja energiatehokkuutta vaivattomasti.

  Voit säätää mm. verhoja ja markiiseja, ohjata kiukaan toimintaa, hallita ja optimoida aurinkopaneelien tuottaman energian käyttöä ja ohjata sähköauton latausta.

  Kun poistut kotoa, kotisi päävesijohto sulkeutuu vesivahinkojen estämiseksi. Talvisin piha-alueet pysyvät turvallisina ja helppohoitoisina automaattisen sulanapitojärjestelmän ansiosta.

 • Tilanteet

  Hei Siri, sytytä olohuoneen tunnelmavalaistus!

  Laadukkaasti toteutettu älykoti pohjautuu pitkälti ns. tilanneohjauksiin, jotka ovat suurelta osin myös käyttäjän määriteltävissä. Esimerkiksi kotiin tullessasi voit yhdellä napinpainalluksella kytkeä vaikkapa hälytyslaitteiston pois päältä, sytyttää ennalta määrittelemäsi valaistuksen, tehostaa ilmanvaihtoa, laittaa mielimusiikkisi soimaan ja säätää lämmityksen miellyttäväksi.

  Illalla nukkumaan mennessäsi yksi napin painallus taas säätää talon ”yö-tilaan”, jolloin kaikki määritellyt valot sammuvat, läsnäolotunnistimet sytyttävät yövalaistuksen mennessäsi vessaan, ilmanvaihto säätyy pienemmälle, verhot menevät kiinni jne.

Mikä on KNX-Works älykoti?

KNX-Works Älykoti on huolella mietitty ja konseptoitu kokonaisuus, joka sisältää kaikki nykyaikaisen Älykodin osa-alueet valmiiksi tuotteistettuna ratkaisuna suunnittelusta toteutukseen.

Kyseessä ei ole valmis pakettiratkaisu, vaan pikemminkin “raamit” joiden rajoissa toteutetaan asiakkaan tarpeita täydellisesti vastaava Älykotikokonaisuus.

Edustamme tunnettujen valmistajien laadukkaita tuotteita ja teknisiä ratkaisuja, jotka olemme kokeneet ja todenneet itse käytännössä toimiviksi. Näin ollen meillä on tarjota valmis “kattaus” erilaisia vaihtoehtoja asiakkaan Älykodin toteuttamiseen. Seuraamme aktiivisesti myös alan ”uusia tuulia” ja päivitämme KNX-Works Älykodin sisältöä jatkuvasti.

Yhtenä KNX-Works Älykodin kantavana ideana on, että kun sama taho vastaa hankkeen kaikkien sähköisten järjestelmien suunnittelusta, yhteensovittamisesta ja käyttöönotosta ymmärtäen myös hankkeen toiminnallisuudet yhtenä kokonaisuutena, saavutetaan paras mahdollinen lopputulos kustannustehokkaasti.

Täydessä laajuudessaan KNX-Works Älykoti sisältää hankkeen koko sähköistysurakan aina sähkö- ja taloautomaatiosuunnittelusta sähköurakointiin ja tarvikkeiden projektimyynnistä valmiin Älykodin käytön opastukseen ja ylläpitoon kaikkialla Suomessa.

Koska jokainen toteuttamamme projekti on yksilöllinen, koostetaan KNX-Works Älykodin sisältö kulloisenkin tarpeen mukaiseksi alla olevista palveluista.

KNX-Works älykotikonseptiin sisältyvät palvelut:

Sähkösuunnittelu

Sähkösuunnittelu

Toteutamme Älykotisi yleisen sähkösuunnittelun hyvässä vuorovaikutuksessa kanssasi. Erityinen vahvuutemme sähkösuunnittelutyössä on laaja-alainen asennuspuolen työkokemus, minkä ansiosta tunnemme suunnittelemamme ratkaisut ja olemme todenneet ne toimiviksi myös käytännössä. Huomioimme suunnitelmissamme myös aurinkopaneelijärjestelmät, sähköautojen latausratkaisut ym. nykyajan vaatimukset.

Taloautomaatiosuunnittelu

Taloautomaatiosuunnittelu

Jokaisen Älykodin taloautomaatiojärjestelmä suunnitellaan aina mittatilaustyönä vastaamaan täydellisesti juuri Sinun tarpeitasi niin toiminnallisuuksien kuin visuaalisuudenkin osalta. KNX-Works Älykotien taloautomaatioratkaisut perustuvat valmistajasta riippumattomaan, maailmanlaajuisesti standardoituun KNX-tekniikkaan, joka on ylivoimainen markkinajohtaja kaikkialla maailmassa.

Valaistussuunnittelu

Valaistussuunnittelu

Valaistussuunnittelussa panostamme aina laadukkailla tuotteilla toteutettuun riittävään valaistukseen kohteen ominaispiirteet ja toiveesi huomioiden. Kun valaistus suunnitellaan osana Älykotia, kyetään valaistusratkaisut sovittamaan saumattomasti yhteen Älykodin ohjausten kanssa parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Teemme tiivistä yhteistyötä valaistussuunnittelussa myös sisustusarkkitehtien ja -suunnittelijoiden kanssa.

Verkko

Telejärjestelmien suunnittelu

Laadukkaat tietoliikenneyhteydet ja kattava tietoturva ovat nykyaikaisen Älykodin selkäranka. Tästä syystä ne on otettu huolellisesti huomioon jo KNX-Works Älykodin suunnitteluvaiheessa. Voit siis olla varma, että Älykodissasi puhelimet kuuluvat, kuva näkyy, data liikkuu ja laitteet toimivat aina tietoturvallisesti ja luotettavasti.

Turvajärjestelmien suunnittelu

Turvajärjestelmien suunnittelu

Huolella suunnitellut turvajärjestelmät suojaavat omaisuutesi ja pitävät huolta perheesi turvallisuudesta kaikissa olosuhteissa. Poliisihallituksen valtuuttamana turvasuojausliikkeenä suunnittelemme ja toteutamme mm. hälytinjärjestelmät, kameravalvonnat sekä sähköiset kulunvalvonta- ja lukitusjärjestelmät ammattitaidolla.

AV-järjestelmien suunnittelu

AV-järjestelmien suunnittelu

Suunnittelemme Älykotisi AV-ratkaisut, kuten monihuoneäänentoiston sekä kotiteatterijärjestelmät tiiviissä yhteistyössä AV-alan ammattilaisten kanssa. Näin voimme tarjota huippuluokan AV-alan osaamista ja markkinoiden laadukkaimmat tuotemerkit käyttöösi parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Checkbox

Projektinjohto

Otamme täyden vetovastuun Älykotisi sähköistysprojektista. Pidämme huolen, että työt toteutetaan suunnitelmien ja aikataulujen mukaisesti parhaalla mahdollisella tavalla. Olemme tavoitettavissanne ja käytettävissänne koko rakennushankkeen ajan. Näin hanke etenee jouhevasti ja mahdolliset muutokset, lisäykset tai ongelmatilanteet saadaan hoidettua nopeasti kuntoon.

Urakointi

Urakointi

Toteutamme Älykotisi sähköurakoinnin ja kaikkien suunnittelemiemme järjestelmien asennustyöt rautaisella ammattitaidolla kaikkialla Suomessa. Olemme Turvallisuus- ja kemikaaliviraston valtuuttama sähköurakointiliike (S2). Meidät tunnetaan huippulaadukkaasta työnjäljestä ja hyvästä asiakaspalvelusta.

Kumppaniverkosto

Kumppaniverkosto

Annamme laajan ja luotettavan yhteistyökumppaniverkostomme käyttöösi koko hankkeen ajaksi, sillä tavoitteenamme on aina löytää juuri Sinun tarpeitasi parhaiten palvelevat ratkaisut. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. arkkitehdit, LVI-suunnittelijat ja -urakoitsijat, sisustussuunnittelijat, rakennusalan urakoitsijat yms.

Tarvikemyynti

Tarvikemyynti

Toimitamme Älykotiisi projektimyyntinä kaikki materiaalit sopimuksen mukaan. Tällöin vastaamme myös mahdollisista takuuasioiden hoitamisesta ja huolehdimme työmaan logistiikasta, jolloin oikeat tarvikkeet ovat työmaalla oikeaan aikaan. Tarjontamme kattaa mm. taloautomaation tarvikkeet, turvajärjestelmät, valaisimet, sähkökeskukset sekä lähiverkko- ja AV-ratkaisut.

Ohjelmointi ja käyttöönotto

Ohjelmointi ja käyttöönotto

Ohjelmoimme ja käyttöönotamme Älykotisi kaikki järjestelmät sopimiemme toiminnallisuuksien mukaisesti ja perehdytämme Sinut huolellisesti Älykotisi toimintoihin. Myönnämme kaikille KNX-Works Älykodeille ohjelmointitakuun. Mikäli taloautomaatiojärjestelmäsi toiminnassa ilmenee ohjelmoinnista johtuvia vikoja, korjaamme ohjelmoinnin kuntoon veloituksetta.

Jälkihoito ja ylläpito

Jälkihoito ja ylläpito

Mikäli kaipaat myöhemmin apua tai kohtaat ongelmia Älykotisi kanssa, meihin voit aina olla yhteydessä. Ohjeistamme järjestelmän käytössä, toteutamme muutostoiveesi ja ratkomme mahdolliset ongelmatilanteet nopeasti ja tehokkaasti joko paikan päällä tai käyttäen salattua, tietoturvallista etäyhteyttä.